Wonen / Huis en Tuin

Goedkoopste vloerkleed – dat hoeft niet altijd een miskoop te zijn

Wil je niet het meeste uitgeven voor vloerbedekking? En dan ook nog zo’n beetje voor het goedkoopste vloerkleed gaan? Zonder natuurlijk concessies te doen aan een basiskwaliteit, dat spreekt voor zich. Met een spotgoedkoop kleed bespaar je op je uitgaven, het gevaar is alleen wel dat je snel een miskoop doet. En een kleed koopt dat al na een maand flink begint te rafelen. Of niet bestand is tegen de nagels van je geliefde viervoeter. In dit artikel krijg je een paar tips en inzichten omtrent een weliswaar zeer goedkoop vloerkleed maar wel eentje waar je een hele tijd mee vooruit kunt. 

 

Vijf factoren die de prijs van het goedkoopste vloerkleed bepalen

Het spanningsveld tussen prijs en kwaliteit is ook aanwezig bij een vloerkleed. Wanneer kun je nu je slag goedkoop slaan in het besef dat je dan ook beslist geen onaardig kleed kunt ontrollen? Duidelijk is al wel dat er enorme prijsverschillen zijn tussen vloerkleden. Van meer dan duizend euro per strekkende meter tot nog geen honderd euro voor eenzelfde vloeroppervlak. Allereerst krijg je dan ook een paar inzichten die de prijs van een kleed min of meer bepalen:

  • Het merk (daar betaal je soms flink voor)
  • Het materiaal (natuurlijk materiaal is veel prijziger dan synthetisch)
  • Het maakwerk (handgemaakt is vele malen duurder dan machinaal)
  • Kleur/print (egaal is een basisprijs, elke kleur of print verhoogt de prijs)
  • Afwerking (hoe goed zijn bijvoorbeeld de randen gestikt)

Hieruit volgt dat het goedkoopste vloerkleed hoogstwaarschijnlijk merkloos is, bestaat uit synthetisch materiaal dat machinaal vervaardigd is; een kleed dat ook nog eens egaal is en dat het niet moet hebben van de afwerking.

 

Vooral een synthetisch exemplaar kan het goedkoopste vloerkleed worden

Ga je voor goedkoop? Dan kies je uit vloerkleden van synthetisch materiaal. Katoen zou ook nog kunnen. Maar een wollen kleed kun je wel vergeten, die is eigenlijk nooit laag geprijsd. Je kunt de prijs van je nieuwe kleed ook nog iets omlaaghalen als je een echt groot vloerkleed nodig hebt. Normaal geldt: hoe groter een kleed, des te meer je relatief gezien betaalt. Heb je een enorm oppervlak nodig? Ga dan niet voor een duur reuzenkleed, maar kies twee kleinere kleden die tezamen net zo groot zijn als het reuzenkleed. Je betaalt dan wel twee keer, maar de slotsom is lager dan die van het hele grote kleed.

 

Advies bij koop van hoogpolig

Soms zit je in het dilemma: je wilt het goedkoopste vloerkleed voor in je slaap- of woonkamer maar zweert bij hoogpolig. Dat is inderdaad een heerlijk zachte weelde. Kijk je rond, dan zie je tot je vreugde dat dit soort kleden toch ook wel in het goedkopere prijssegment worden aangeboden. Maar opgelet! Bij deze stuntprijzen heeft de fabrikant weinig aandacht besteedt aan de hechting van de stof, dus hoe vast die zit aan de ondergrond van het kleed. Klein prijsje wellicht, maar binnen de kortste keren zie je de stof overal rondvliegen en begint je mooie kleed op een kale kip te lijken. Bij hoogpolig is het advies: ga nu niet voor het goedkoopste, maar zoek in het midden van het prijssegment.

 

Laagpolige kleden en afwerking

Veel moderne interieurstijlen passen goed bij laagpolige vloerkleden. Kun je als goedkoopste vloerkleed ook een laagpolig kleed kopen? Wel als die gemaakt is van katoen of een synthetische vezel. Let er dan wel op of de afwerking oké is: of het stiksel in de rand van het karpet er goed uitziet, bijvoorbeeld.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op dm netwerk. Of bekijk onze ‘alle blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader