Computer-ICTWerk en OpleidingZakelijk

Tips voor Microsoft Excel gebruikers

Het beste van voorwaardelijke opmaak, trendidentificatie en nog meer tips

Microsoft heeft zijn stempel gedrukt op de zakenwereld. Het is een van de meest essentiële computerprogramma’s die door bedrijven over de hele wereld worden gebruikt. Wanneer je een bedrijf runt, kunnen de ins en outs frustrerend zijn om uit te leggen, vooral wanneer je vergelijkingen tussen bedrijven maakt en de resultaten van het ene jaar op het andere bekijkt. Een grafiek is een van de beste manieren om jouw medewerkers te laten zien waar het bedrijf staat in de mix. Een manier om met Microsoft uitstekende grafieken te maken, is door formules te gebruiken. Wanneer je formules gebruikt, voeg je informatie in afzonderlijke cellen in die rijen en kolommen worden genoemd. Je kunt de kolommen sorteren, filteren en maken op elke manier die je wilt helpen bij jouw presentatie. Het gebruik van formules legt de nadruk op de punten die je tijdens jouw presentatie probeert te maken.

 

Het beste van voorwaardelijke opmaak

Het opmaken van een spreadsheet was nog nooit zo eenvoudig met Microsoft Excel. Het gebruik van voorwaardelijke opmaak – een verscheidenheid aan lettertypen, cursief en vetgedrukte nadruk op lettertypen en verschillende kleuren – is een geweldige manier om belangrijke gegevens te markeren en andere instanties te scheiden om je te helpen een punt te bewijzen. Met voorwaardelijke opmaak kunnen gebruikers waarden en lijsten vergelijken en eventuele duplicaten blootleggen. Online toegang verbindt alles met elkaar. Werkgevers en werknemers kunnen bestanden en documenten bekijken vanaf meer dan één apparaat, dankzij de Office 365-productiviteitssuite van Microsoft. Informatie kan worden bekeken vanaf elke pc, tablet, smartphone of laptop die geschikt is voor internet.

 

Excel cursussen

 

Trendidentificatie

Als het om zaken gaat, is het identificeren van trends essentieel en om specifieke trends te identificeren, heb je grafieken en diagrammen nodig. Je kunt lijnen toevoegen om belangrijke trends te laten zien op basis van de informatie die je verstrekt. Een van de grootste voordelen van trendidentificatie is dat het de mogelijkheid biedt om voorspellingen voor de toekomst te doen. Wanneer jouw bedrijf dergelijke voorspellingen kan doen, kun jouw bedrijf zo instellen dat het toekomstige wijzigingen kan verwerken. Met Microsoft Excel kunt u gegevens samenbrengen door verschillende bestanden en documenten samen te voegen. Wanneer u gegevens verzamelt, kunt u niet alleen onbewerkte gegevens verzamelen, u kunt ook afbeeldingen en tekst opnemen. Als je wilt, kun je extra spreadsheets toevoegen voor de ultieme gegevensverzameling om te laten zien en tussen tabbladen te schakelen.

Nog meer tips

Een van de eerste dingen die je in Excel wilt doen, is leren hoe je draaitabellen gebruikt, inclusief het rapportfilter, kolomlabels, rijlabels en waarde. Met het rapportfilter kun je rijen in jouw gegevens selecteren door bepaalde gegevens te filteren. Kolomrijen kunnen worden gebruikt als databaseheaders en rijlabels kunnen worden gebruikt om gegevens voor specifieke headers in te voegen. Je kunt waarde gebruiken om te gemiddelde, tellen, min, som en vele andere manipulaties. Het is in jouw eigen belang om meer dan één rij en kolom te gebruiken, omdat je hiermee jouw gegevens kunt uitbreiden en meer informatie kunt opnemen. Het één voor één invoeren van informatie is tijdrovend en kan frustrerend zijn. Het gebruik van filters is belangrijk, zeker als je op grote schaal met datasets werkt. Filters helpen je exacte informatie te vinden zonder de hele spreadsheet door te bladeren en tijd te verspillen. Wanneer je Microsoft Excel gebruikt, mag je elke kolom met gegevens filteren.

Superspreadsheets

De meeste mensen hebben slechts een basiskennis van de software. Door een aantal Microsoft Excel-cursussen te volgen en meer training te volgen, kun je Excel echt transformeren in een krachtig hulpmiddel voor het beheren van jouw werk en bedrijf. Extra training in Microsoft Excel voor jou en voor jouw medewerkers zorgt ervoor dat je een veel efficiënter zicht hebt op jouw bedrijfsvoering, naast het verbeteren van jouw bedrijfsresultaten. Microsoft Excel is de ultieme oplossing voor het maken van spreadsheets, zodat je keer op keer spreadsheets kunt maken, bewerken en eenvoudig kunt verbeteren. Het grote voordeel van Excel is dat het de tand des tijds heeft doorstaan. Van de perfect uit elkaar geplaatste kolommen tot de netjes uitgelijnde rijen, Excel-spreadsheets zijn al jaren de standaardoptie in het bedrijfsleven. Ze zijn gemakkelijk te lezen, snel en moeiteloos in te stellen en te bewerken, en ongelooflijk krachtig. Ze zijn ook erg betrouwbaar. Om het maximale uit de software te halen, heb je wel wat extra training nodig. Microsoft Excel-cursussen laten je kennismaken met de vele sneltoetsen waar de meeste mensen niets van weten. Met deze in de hand kun je Excel transformeren in de krachtpatser van jouw bedrijf.

 

Grafieken

Bij het maken van tabellen biedt Microsoft Excel je de mogelijkheid om zoveel uit te breiden als je nodig heeft. Hoe groot jouw tafel ook wordt, jouw tekst en afbeeldingen blijven allemaal perfect uitgelijnd en gemakkelijk te lezen. Er zijn een groot aantal functies die je kunnen helpen met jouw tabellen waarvan je het bestaan niet kent. Een training laat je kennismaken met alle functionaliteit en veelzijdigheid van Excel-tabellen.

 

Hieronder een mooie Uitlegvideo – Excel voor Beginners

Toelichting – Bron: “Excel voor Beginners” – Youtube
Dit is de eerste video in een reeks waarin ik de basisbeginselen van Excel uitleg.
Er zijn drie soorten invoer voor cellen: tekst, getallen en formules. Via formules krijgen alle cellen samenhang. Cellen kun je een opmaak geven.

00:00 intro
01:31 Tekst en getallen invoeren. Pijltjestoetsen voor navigatie
02:28 De formulebalk
03:42 Celgebied selecteren en euronotatie
04:40 Selectie verplaatsen
05:36 Celkleur en tekstkleur
06:29 Formule invoeren met celverwijzing
08:22 Getalnotatie: procenten, aantal decimalen, valuta
08:40 Alles wordt automatisch doorgerekend!
10:14 Formule kopiëren
12:17 Lijst getallen optellen
14:03 Afdrukvoorbeeld
14:41 Celranden
15:59 Rij invoegen
16:43 Cellen samenvoegen en centreren
17:27 Tabbladen maken en hernoemen

 

Lees nog meer blogs van ons.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader