Wonen / Huis en Tuin

Wat zijn industriële vloerlampen?

Als je op zoek bent naar nieuwe lampen om bijvoorbeeld in de woonkamer te zetten dan heb je verschillende stijlen om uit te kiezen. Een van deze stijlen is de industriële lamp. Deze lamp past in veel interieur en kan echt iets toevoegen aan de kamer. Maar wat zijn industriële vloerlampen eigenlijk?

De industriële stijl

Sinds een paar jaar is de industriële stijl steeds populairder aan het worden. En dat is natuurlijk niet voor niets. Lampen in de industriële stijl passen in bijna elke interieur en zijn niet super opvallend maar hebben wel een eigen karakter.
Lampen in de industriële stijl zien er vaak minimalistisch uit en zijn vaak gemaakt van metaal dan wel of niet roestig. De kleuren die je vaak terugziet zijn zwart, grijs en andere metaaltinten. Als je denkt aan industriële vloerlamepen dan zijn het vaak spots of hebben ze een typische industriële lampenkamp. Industriële tafellampen zijn natuurlijk wat kleineer en hebben vaak een open gloeilamp in een houder van metaal of hout bijvoorbeeld. Mooie retro lamp zorgt voor een gezellige sfeer. 

Waar past een industriële vloerlamp of tafellamp?

Je hebt ook wandlamp industrieel. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe uitbundig de desbetreffende industriële vloerlamp is maar meestal past een industriële lamp wel in elk interieur. De industriële stijl is van zichzelf geen stijl die nergens anders bij past. Het past in vrij veel andere interieurs, ook als die een stijl hebben die helemaal niet lijkt op de industriële stijl. Het doorbreken van deze andere stijl kan ook juist heel erg leuk staan, het voegt wat karakter toe aan de kamer.
Kortom, industriële vloerlampen passen eigenlijk overal wel bij. Of je ze nou in de woonkamer of de slaapkamer wilt zetten. Het kan allemaal wel. Het enige waar je naar hoeft te kijken is het kleurschema. Zolang er geen vloekende kleuren zijn hoef je geen probleem te krijgen met jouw industriële vloerlampen of industriële tafellampen. Vergeet ook niet dat er binnen de industriële lampen ontzettend veel keus is en dat je sowieso wel een lamp kunt vinden die goed bij jou past. Wees hier dus zeker niet bang voor.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader