FietsenWebwinkels

Jongensfietsen maken het verschil

Jongensfietsen

In Nederland wordt heel veel gefietst en dat begint al op jonge leeftijd. Leren fietsen is bij ons een standaard onderdeel van de opvoeding. Dit wordt door Nederlanders dan ook heel gewoon gevonden, terwijl er talloze landen en culturen zijn waar dat helemaal niet zo gewoon is. Toeristen zijn dan ook verbaasd over bijvoorbeeld het aantal speciaal voor fietsers aangelegde paden, maar ook over de gigantische berg fietsen geparkeerd bij stations. In 2019 werd bij Utrecht CS de grootste fietsenstalling van de wereld geopend, met maar liefst meer dan 12.500 plaatsen.

Fietsen kopen is erg handig. Voor veel jongens is de fiets niet zomaar een vervoersmiddel. Nee, ze leven zich uit op de fiets, zijn met vriendjes onderweg, halen stunts uit (hopelijk niet te gevaarlijk…). Dan heb je een stevige fiets nodig, want met de capriolen die ze uithalen, moet die fiets tegen een stootje kunnen. En daarbij moet hij er ook nog stoer uitzien natuurlijk. De jongens die naar de middelbare school gaan, zijn misschien iets zuiniger op hun fiets, maar als de fiets dagelijks gebruikt en beladen wordt, moet ook voor deze leeftijdsgroep de fiets degelijk zijn. Gelukkig valt er tegenwoordig veel te kiezen en wordt er rekening mee gehouden dat niet iedereen hetzelfde is en dezelfde fiets wil.

Kinderfietsen

Voor stoere jochies van 3 tot 4 jaar zijn er even zo stoere jongensfietsen. Ze zijn er in allerlei gave prints, zoals onder andere Disney prints, Ninja Turtles of Spiderman. Hierop kunnen de kleintjes veilig hun eerste kennismaking met de fiets beleven, want de fietsen hebben zijwieltjes. Wanneer de kleine jongen dan wat groter is geworden, kan hij op een gegeven moment overstappen op een fiets zonder zijwieltjes. Wanneer dat moment daar is, merk je als ouder waarschijnlijk het beste. Meestal is dat rond de vijf jaar, maar dat kan afhankelijk van het evenwichtsgevoel en het zelfvertrouwen dat het kind op de fiets heeft ook eerder of later zijn. Daarbij speelt de lengte van het kind ook een rol. Die lengte speelt ook een rol bij het moment dat je kind op een volwassen fiets kan fietsen, dat wil zeggen een fiets met 26 inch wielen. Voor de meeste kinderen is 11 of 12 jaar wel de leeftijd waarop ze op een herenfiets vooruit kunnen.

Jongensfietsen

Naar school

Wanneer je zoon op een leeftijd is dat hij naar de middelbare school gaat, dan is dat een goed moment om een degelijke fiets aan te schaffen waarop hij de dagelijkse rit naar en van school veilig kan maken. Een handige fiets is dan een transportfiets. Deze heeft een bagagedrager op het voorwiel, waar je een krat op kunt monteren. Dat is handig om de schooltas mee te nemen, en ook bijvoorbeeld de sporttas in het weekend.

Elektrische fiets

Als je zoon een lange afstand naar school heeft af te leggen en hij gaat zuinig om met zijn spullen, dan is een elektrische fiets te overwegen. Deze is wel duurder, maar altijd nog goedkoper dan iedere dag met het openbaar vervoer. In ieder geval is de elektrische fiets een stuk sneller dan de traditionele, dus is je kind korter onderweg. Ook het bovengenoemde transportmodel is te verkrijgen in een elektrische variant.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader