FietsenWebwinkels

Transportfietsen zijn cool om te gebruiken

Transportfietsen

Fietsen is gezond, dat weet iedereen. Daarnaast heeft fietsen aanschaffen talloze voordelen.  Niet voor niets hebben we in Nederland meer fietsen dan mensen en fietsen alle Nederlanders samen ongeveer 15 miljard kilometer per jaar. Maar toch ben je soms geneigd om de auto te pakken voor de supermarkt om de hoek, want hoe neem je anders al je boodschappen mee? Je kunt wel tassen aan je fiets hangen, maar dat is echt onhandig. Als je bekend bent met de transportfiets, dan weet je beter. Dit model fiets heeft een bagagerek op het voorwiel waar je een mand of krat op kunt monteren. Daar kunnen je boodschappen in, dan hoeven ze niet meer aan het stuur. Ook als je graag in het weekend een stuk gaat fietsen om te ontspannen, is het handig om met de transportfiets alles voor onderweg mee te nemen.

Diverse modellen transportfietsen

Transportfietsen zijn er al zolang als er fietsen bestaan, dus zo ongeveer vanaf het begin van de twintigste eeuw. Maar vroeger waren deze zwaar en werden ze vaak door beroepsmensen gebruikt, zoals de slager en de bakker. De moderne transportfietsen zijn lichter en moderner uitgevoerd, ze zijn er in mooie designs en kleuren. En ze zijn er voor alle leeftijden. Dus niet alleen als volwassene, die boodschappen gaat doen of spullen mee naar het werk moet nemen, maar ook voor de kleintjes die nog goed moeten leren fietsen.

Transportfietsen

Damesfiets

Voor dames zijn er transportfietsen voor in de stad, degelijk uitgevoerd en dus goed te beladen. Maar als je de omafiets leuk vindt, dan is die er ook in een transportmodel, zelfs in een uitvoering met 28 inch wielen. Hoewel de traditionele omafiets van oudsher zwart was, kun je hem tegenwoordig krijgen in allerlei leuke kleuren. Dat is ook leuk voor de schoolgaande jongedame die houdt van een beetje stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fiets in mooie grijs-roze combinatie?

Herenfiets

Uiteraard zijn er ook voor de heren transportfietsen, in mooie en robuuste uitvoeringen. En zoals de bovengenoemde schoolgaande jongedame, kan ook de jongeman een goede transportfiets gebruiken om zijn schooltas mee te nemen.

Transportkinderfietsen

Al eerder is het leuke omafietsmodel genoemd, in grijs met roze. Maar ook voor meisjes en jongens vanaf 3 jaar zijn er al leuke fietsjes met zijwieltjes en een klein rek boven het voorwiel. Zo kan bijvoorbeeld je dochter, net als mama, wat spulletjes meenemen op de fiets. Voor iedere leeftijd is er een geschikte fiets, totdat je kind op een leeftijd komt dat hij of zij aan een volwassen fiets toe is met 26 inch wielen. Meestal is dat zo rond de 11 of 12 jaar.

Elektrische transportfietsen

Wanneer je langere afstanden aflegt, bijvoorbeeld naar het werk, dan is een elektrische transportfiets een goede keuze. Met deze fiets ben je namelijk sneller op je bestemming en kom je minder moe op je werk aan. Het is een goed alternatief voor de auto, maar ook voor een schoolgaand kind die met openbaar vervoer moet reizen.

Informatie

Wil je meer weten over transportfietsen? Dan kun je surfen naar de website van een online fietsenzaak en het assortiment en de beschrijvingen bekijken. Er staan altijd contactgegevens vermeld voor het geval je vragen hebt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader