Cadeaus & GadgetsWonen / Huis en Tuin

Huisbeveiliging: de deurbel met camera

Huisbeveiliging, een veilig huis!

Huisbeveiliging gaat niet vanzelf! Het kweken van een veilig gevoel in huis, of thuis, kan op verschillende manieren. In huis doen we dat door bijvoorbeeld rook- of brandmelders te plaatsen en als je een stookkachel hebt, dan kan een koolmonoxidemeter ook geen kwaad. Er zijn tegenwoordig in de huisbeveiligingsbranche sensoren, die kunnen ontdekken of er wateroverlast is.
Het andere gevaar op het gebied van veiligheid komt van buiten, van mensen die op illegale wijze bij u willen binnen komen om kostbare spullen te stelen. Normaal gebeurt dat ’s nachts in he geniep, maar soms ook gewoon overdag door aan te bellen. Ze verkopen dan een of ander nepverhaal, dringen binnen en terwijl u door de één bezig gehouden wordt, haalt de ander spullen bij u weg.

Naast deze wel erg zwarte kant van onze samenleving geeft het gewoon een veilig gevoel van te voren te weten wie er voor de deur staat, als er aangebeld wordt. Dat voorkomt onwelkome verassingen. In dat geval is het handig een deurbel met videocamera aan te schaffen.

Wat kan zo’n deurbel met videocamera allemaal?

Met zo’n deurbelsysteem kunnen mensen bij u aanbellen en dat is nogal logisch, daar is een deurbel voor. Met de camera kunt u precies zien wie er voor de deur staat en beslissen of u opendoet of de persoon of personen voor de deur wenst te negeren.
Voor bekenden wordt, meestal, wel opengedaan, bij onbekenden willen we graag wat meer informatie en die kunnen we vragen zonder de deur te openen. Daarna kunt u altijd nog beslissen wat te doen.

Wat een slimme deurbel met camera echter zo bijzonder maakt, is dat u niet thuis hoeft te zijn om toch te kunnen reageren op bezoekers. Dat is bijvoorbeeld heel handig bij een pakketbezorger of familie die ineens op de stoep staat. Met een slim deurslot is het zelfs mogelijk om de deur op afstand te openen, zodat de postbode het pakje binnen kan zetten. U kunt dan met eventuele andere geplaatste camera’s in de gaten houden wat er gebeurt.

Het is zelfs zo dat je een deurbelcamera kunt aanschaffen die reageert op gezichtsherkenning, of die in staat is te fungeren als bewakingscamera. Het registreert dan alles wat er voor uw deur gebeurt.

Hoe werk zo’n deurbel met videocamera?

Verbinding met het internet is essentieel en dat kan bekabeld of draadloos via de wifi. Daarnaast heb je een app of applicatie nodig, die de communicatie verzorgt tussen uzelf en de deurbel. Via deze app op uw smartphone of tablet kunt u reageren als er iets bij uw voordeur gebeurt, of wanneer er aangebeld wordt. Van waar u ook bent kunt u vervolgens bezoekers te woord te staan of zelfs de deur voor ze openen.
Mocht u de slimme deurbel met camera ook gebruiken als bewakingscamera, dan moet u natuurlijk wel een opnameapparaat, zoals een videorecorder, installeren, hoewel het ook via de Cloud kan.

Installatie

De meest eenvoudige modellen zijn door u zelf te installeren, bijvoorbeeld als het om plug-in gaat of eentje op batterijen. Als er echter meer kabels bij komen kijken, of u heeft een meer geavanceerd type deurbel met videocamera, kunt u dit het beste door een van onze monteurs laten doen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader