Bouw en VastgoedFinancieel & GeldWonen / Huis en Tuin

Snel je huis verkopen

Wanneer men een huis te koop zet, is over het algemeen de wens dat het snel wordt verkocht. Vaak wordt er dan met hoge verwachtingen een makelaar ingeschakeld. Maar wist je dat er mogelijkheden zijn om snel je huis te verkopen zonder makelaar?

Waarom er voor kiezen om zelf je woning te verkopen?

Wanneer je een makelaar inschakelt, zal deze vaak op zoek gaan naar het hoogste bod. Dit kan een voordeel zijn, als je zelf bereid bent om daarop te wachten. Maar meestal wil je jouw woning snel verkopen. Misschien heb je al interesse in een andere woning, of misschien moet je noodgedwongen je huis snel verkopen omdat je bijvoorbeeld de hypotheek niet meer kan opbrengen, of misschien vanwege een echtscheiding. Wat dan ook: de drijfveer van de makelaar komt niet altijd overeen met die van de verkoper. Misschien schakel je een makelaar in omdat die alles regelt. Dat is waar, maar daar staat een behoorlijk prijskaartje tegenover: meestal zo’n 1% van de verkoopprijs van je woning. Wordt je woning voor € 400.000 verkocht, dan betaal je een courtage aan de makelaar van € 4.000. Dat is niet niks! Om die reden kiezen steeds meer mensen ervoor om het huis te verkopen zonder makelaar.

Hoe kun je zelf je huis snel verkopen?

Als je zelf je huis wilt verkopen en je wilt snel een bod van een potentiële koper, dan vraag je je misschien af hoe je dat voor elkaar krijgt. Sommige mensen hebben kennis hoe dit te doen, of ze hebben een netwerk waardoor ze dit kunnen verwezenlijken. Heb jij dit niet, dan kun je overwegen om je huis te verkopen aan een vastgoedinvesteerder. Deze komt je woning bezichtigen en daarna zal snel een bod volgen van deze investeerder of iemand uit zijn of haar netwerk. Als je akkoord gaat met dat bod, dan is je woning snel verkocht. De vastgoedinvesteerder heeft expertise op het gebied van de verkoop van huizen. Dit is immers , net als bij de makelaar zijn dagelijks werk. En het mooie is: waar de makelaar je een gepeperde rekening voorlegt, kan de vastgoedinvesteerder ook alles regelen, maar die zal dit gratis doen.

Je woning verkopen en terughuren

Misschien ben je onverhoopt noodgedwongen om je woning snel te verkopen, omdat deze anders per executie wordt verkocht. Je bent dan al in een vervelend parket en mogelijk wil je helemaal niet weg uit dat huis en die fijne buurt, maar is het door omstandigheden zo gekomen. Wat veel mensen niet weten, is dat veel investeerders woningen kopen voor de verhuur. Dus wanneer je de woning verkoopt aan een investeerder die dat doel voor ogen heeft, dan kun je jouw voormalige eigen huis terughuren. Dan heb je je huis snel verkocht, voorkom je de vervelende verkoop per executie en hoef je daarnaast niet uit je huis. Dat kan een geruststelling zijn in onzekere tijden. Ook dat is een voordeel van het verkopen van je huis zonder makelaar. Een makelaar zal je de optie van terughuren immers niet kunnen bieden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader