Werk en Opleiding

Bedank je leraren aan het einde van het schooljaar

De zomer staat voor de deur. Leerlingen of studenten werken zich toe naar de zomervakantie. Logisch want voor velen betekent het veel dat hij of zij door mag naar het volgende leerjaar. Maar vergeet jouw leraren. Hoe jij je leraar kan bedanken bespreken wij hier onderstaand:

Een bedankje

Het is geen geheim dat er meer juffen dan meesters zijn in het onderwijs. Wij hebben daarom de leukste bedankje juffen voor jou gevonden. Het zijn ontzettende leuke cadeautjes voor de leraren. Jij kan het als student of leerling aan je leraar geven, maar ook directeuren kunnen bij hen een bedankje regelen. Zo kan je als directeur zijnde ook je leraren bedanken. Laat je waardering blijken.

Wist je dat?

Wist jij dat er ieder jaar een dag van de leraar is. Die dag valt altijd op 5 oktober. Eveneens is het dan leuk om je leraar even in het zonnetje te zetten. Kies voor een leuke bloempotje met zaadjes, geurstokjes, chocola, speelkaarten en veel meer!
Juist doordat jij met een spontane onverwachte actie komt, zal de waardering des te groter zijn. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat een bedankje niet goed valt.

Waarom een bedankje?

Een van onze basisbehoeften is het gevoel gezien te worden, we moeten waardering en begrip krijgen. Het is 1 van de menselijke basisbehoeftes. Middels een bedankje spreek jij jouw waardering uit en voelt de ontvanger zich gezien. Een win-win situatie. Vaak ontvangen we graag erkenning voor iets dat we hebben gedaan, maar hoe vaak geef jij zelf erkenning aan een ander? De vorige zin is een opzetje voor het volgende. Wij als mens vinden het ontvangen van erkenning niet erg, maar vinden het vaak moeilijk om de erkenning van een ander uit te spreken. Met een klein gepersonaliseerd bedankje zorg je ervoor dat jij je erkenning uitspreekt. Ook al ben je niet zo sterk met woorden.

Daarnaast zorgt het uitspreken van erkenning voor een gezonde onderlinge relatie. Dat geldt voor iedereen.

Om een voorbeeld te noemen: stel je wordt ontslagen en je krijgt een zakgeld mee, dan is het geld een bijzaak. Dat komt doordat je dan gekwetst bent. Om maar even aan te duiden dat het gevoel van een mens vaak onderschat wordt, terwijl het juist 1 van de belangrijkste aspecten is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader