AlgemeenWonen / Huis en Tuin

Tips voor je tuin

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten in de tuin. De kinderen kunnen weer fijn naar buiten, het huis kan weer gelucht worden en we kunnen weer tafelen en relaxen in het zonnetje. Hoe kun je hier nou beter van genieten dan met een set mooie en fijne tuinmeubels. Een mooie speelplek voor de kinderen, een loungeset tuin en een mooie eethoek maakt er toch wel een plaatje van. Niet te vergeten natuurlijk het mooie groen in de tuin. Hieronder verwerken we een aantal tips die je kunt meenemen om jouw tuin weer relax klaar te maken.

Functionele meubels

Het is belangrijk om fijne, mooie maar ook functionele meubels in de tuin te hebben. Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk om te kijken naar de prijs van de tuin meubelen. Zo is per gezin natuurlijk het budget verschillend en is het soms beter om goedkope tuinstoelen te kopen. Probeer wanneer je gaat kijken voor nieuwe meubels te kijken of je ze op meerdere manieren kunt gebruiken. Zo kun je kijken voor een loungeset waar je heerlijk op kunt zonnen maar die een hoge zitting heeft met een hoge tafel zodat je ook je ook kunt eten aan deze tafel. Er zijn ook banken die je kunt uitklappen tot een picknicktafel. Zo ben je misschien wel iets meer kwijt in de aanschaf maar je hebt er op langer termijn wel meer aan omdat jouw meubels meerdere functionaliteiten hebben.

Groen in je tuin

Groen in je tuin is erg belangrijk. Het is niet alleen erg mooi in de tuin maar het draagt ook bij aan verschillende factoren. Denk hierbij uiteraard aan de dieren en de natuur zelf. Vooral de kleine dieren zoals bijen, vlinders en andere insecten hebben veel baat bij de planten en bloemen. Maar groen in jouw tuin zorgt er ook voor dat het regenwater beter weg kan stromen en de tuinen minder heet worden in de zomer. Probeer daarom toch wat bloemen, planten en misschien wel een boompje te planten als je daar de ruimte voor hebt. Naast dat het functioneel is geeft het ook veel sfeer in de tuin. Mooie kleuren, vrolijk gezoem en heerlijke geuren maken het extra sfeervol in jouw tuin

Tuin gereedschap

In een mooie groene tuin met functionele meubels erin is het helaas niet alleen maar ontspannen en genieten. Er moet ook onderhoud gepleegd worden om jouw tuin zo mooi, fleurig en relaxt te houden. Daarom is het fijn om goed gereedschap te hebben om jezelf dit zo gemakkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan een bezem, stoffer en blik. Zo kun je gemakkelijk alle viezigheid en troep bij elkaar vegen en weggooien. Een schep en een hark zijn ook heel fijn om te hebben, vooral als je planten en bloemen in de tuin hebt. Heb je nou een grotere tuin met grotere bloemperken dan kun je voor een groter formaat schep en hark gan. Heb je nou kleinere bloemperkjes of alleen planten in pot dan is misschien een hand-schepje, -harkje fijn om te hebben. Een gieter of tuinslang om de planten en bloemen water te geven en dan heb je een mooie basis om jouw tuin zo mooi mogelijk te houden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader