AlgemeenEntertainment

De bruiloft op de foto

De specialist is technisch helemaal voorbereid

Men zou zich tegenwoordig bijna kunnen afvragen waarom mensen voor hun huwelijksdag nog altijd een gespecialiseerde bruiloftsfotograaf inhuren, maar gelukkig gebeurt dat nog volop. Iedereen heeft vandaag de dag een smartphone en zeker de duurdere modellen hebben fotocamera’s die kwalitatief hele aardige kiekjes kunnen opleveren. Over kwantiteit hoef je je dan helemaal geen zorgen te maken, als alle aanwezigen te pas en te onpas foto’s maken. De vraag is of dat wel gewenst is tijdens een huwelijksplechtigheid of bruiloftsfeest. Dan kun je misschien toch maar beter gaan voor een echte huwelijksfotograaf.
Die zal overigens niet vertrouwen op een smartphone, maar in het bezit zijn van professioneel materiaal om zijn werk te doen.

De camera

Iedere fotograaf, dus ook die van bruiloften, is in het bezit van op zijn minst twee digitale spiegelreflexcamera’s vanuit een persoonlijke voorkeur. Het aantal mogelijkheden is enorm en er zijn tal van merken van uitstekende kwaliteit. Dergelijke camera’s worden natuurlijk op diverse sites met elkaar vergeleken en we vonden zelfs eentje, die aangaf welke de beste is voor een bruiloft. Dat is de Canon EOS 6D Mark II Body (https://phoception.nl/beste-camera-voor-bruidsfotografie-top-3-beste-cameras-voor-bruisfotografie/ )
Overigens geeft de term ‘body’ aan dat je er nog wel lenzen bij moet kopen. Hij biedt full HD beeldkwaliteit dankzij een 26,2 megapixel sensor en zit barstensvol met allerlei handige snufjes. Wat vooral gemakkelijk is, is dat via een app het bruidspaar meteen kan meekijken en mogelijk ideeën en tips kunnen aangeven over wat ze willen. Deze body kost overigens wel bijna €1500.
De bruiloftsfotograaf heeft natuurlijk altijd een back-up camera achter de hand.

 

bruiloftsfotograaf

 

De lenzen

In de vele tips, feitjes en weetjes over het fotograferen van een huwelijk komen vrijwel overal twee lenzen boven drijven:
• 24-70 mm f / 2.8
Belangrijke kenmerken zijn de zoommogelijkheden en de lichtsterkte, die zich gemakkelijk aanpast aan, juist ja, het aanwezige licht.
• 70-200 mm f / 2.8
Goed voor close-ups, voor binnen geschikt en met wat meer groothoek.
Tezamen heb je vrijwel het volledige bereik voor geschikte bruidsfoto’s.

Camera accessoires

Spiegelreflexcamera en lenzen vormen de basis van je fotografeerpakket voor de bruiloft, maar er zijn nog wat extra dingen nodig om goed beslagen ten ijs te komen.
• Flitser(s)
Bedenk wel dat een flitser storend is en dat je heel goed weet wanneer het wel en niet te gebruiken.
• Accu’s
Een fotocamera werkt op batterijen en als je maar genoeg fotografeert, raken die op. Reserves zijn onontbeerlijk.
• Geheugenkaarten
Al het geschoten materiaal wordt opgeslagen op deze kaarten en extra opslagmogelijkheden zijn absolute noodzaak.

Technische voorbereidingen

Een ervaren fotograaf kent natuurlijk alle instellingen van zijn of haar camera’s, We hebben het over ISO, sluitertijden, diafragma voorkeuzestanden, belichting en ga zo maar door. Zonder moeite wordt er, afhankelijk van de te maken bruiloftsfoto’s geswitcht om perfecte resultaten te krijgen.
Over het algemeen wordt overigens geadviseerd het RAW bestandsformaat te gebruiken, hetgeen een stuk bewerkelijker is dan het veel gebruikte JPEG- formaat.

Conclusie

Het doel van bruilofts- of huwelijksfotografie is de mogelijkheid te scheppen deze ‘mooiste dag’ op een later tijdstip alsnog te beleven. Dat hangt uiteraard allemaal van de kwaliteit van de foto’s af, en die zijn op hun beurt weer afhankelijk van de vakkundigheid en de technische voorbereiding van de fotograaf.

 

Woonachtig in Den Haag of Rotterdam?

Ben je woonachtig in de gemeente Den Haag of Rotterdam? Probeer ook lokaal een trouwfotograaf in Den Haag of een trouwfotograaf in Rotterdam te zoeken. Soms kan dit handiger zijn dan iemand ver van je woongemeente.

Heel veel succes met je zoektocht en bruiloft alvast!

 

Lees ook onze andere leuke en informatieve blogs.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader