FietsenWebwinkels

Fietsen kopen online biedt kansen

Fietsen online kopen
Doen of niet doen, dat is de vraag?

Fietsen kopen biedt zeker kansen. Laten we wel wezen, die vraag geldt niet alleen voor fietsen, maar tegenwoordig eigenlijk voor alles. Doe maar eens een rondvraag bij vrienden en kennissen wie ooit wel eens wat online gekocht heeft en dan heeft waarschijnlijk vrijwel iedereen dat wel eens gedaan, zo niet iedereen.
We leven nu eenmaal in een consumptiemaatschappij en hebben dingen niet alleen nodig, maar willen ze ook gewoon hebben. De fiets valt daar een beetje tussenin. Bijna iedereen in Nederland heeft één of zelfs meerdere fietsen, vooral voor dagelijks gebruik. We doen er boodschappen mee, fietsen naar de sportvereniging, gaan ermee naar school en gebruiken, zekere met de groeiende interesse voor de elektrische fiets, hem steeds vaker om naar het werk te gaan.

Om aan die vraag te voldoen, we kopen zo’n miljoen fietsen per jaar, heb je natuurlijk ook winkels nodig die fietsen verkopen. Dat zijn, duhuh, fietsenwinkels, fietsenzaken, fietsenboeren en steeds meer ook de online fietswebshops. We weten uit jarenlange ervaring wel waar we zoal op moeten letten als we bij een tastbare winkel een nieuwe fiets gaan kopen, maar werkt dat ook zo bij een online fietsshop?

Fietsen kopen

Voordelen

Gemak
Voor een fysieke fietsenwinkel moet je de deur uit en als je al niet een vaste fietsenboer hebt, moet je ook nog eens op zoek naar een goede zaak. Dat vergt tijd en onderzoek. De online winkel bezoek je thuis, via de computer. Fietswebshops hebben meestal een goede website opgebouwd, met alle relevante informatie en duidelijke uitleg hoe het allemaal werkt.
Overzicht
Je nieuwe fiets moet aan een aantal voorwaarden voldoen, die je meestal al in je hoofd hebt zitten. Personeel in een winkel sturen je dan vervolgens naar een aantal mogelijkheden en geven je uiteraard daarbij een aantal, al dan niet, nuttige informatie en verkooppraatjes op de koop toe. Dat gebeurt terwijl je van gekkigheid niet weet waar je moet kijken in een overal geplaatst aanbod van fietsen.
De website biedt overzicht naar aard van de fiets en verder elk mogelijk criterium. Op basis daarvan, je vinkt jouw voorkeuren in, kom je vanzelf bij die fiets die aan al jouw eisen voldoet.
Verzending
Je krijgt je nieuwe fiets netjes aan je voordeur afgeleverd.

Nadelen
• Gevoel
Een nieuwe fiets koop je niet alleen op basis van technische specificaties, prestaties dus, maar vooral ook op gevoel. Dat geldt niet alleen voor hoe de fiets eruit ziet, maar vooral ook hoe je toekomstige rijwiel aanvoelt bij het fietsen zelf. Zijn de maten goed, zit je lekker, stuurt het soepel, gaat het pedaleren fijn? Dat kun je bij een online winkel niet van te voren uitproberen.
Service
Fietswebshops bestaan uit een webpagina en een opslagplaats voor de te verkopen fietsen. Meestal zijn ze niet toegerust met een reparatieafdeling of iets dergelijks. Daarnaast moet je onderdelen of zelfs de hele fiets opsturen bij gebreken. Dat is een complex gebeuren en kost nog geld ook. En dan moet je nog maar afwachten wanneer jij je gerepareerde fiets weer terugkrijgt. Een goede online shop verzorgt zijn afdeling klantenservice goed.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader