Gezondheid en Verzorging

Permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Voor veel mensen is een goed voorkomen belangrijk. U wilt er graag goed en verzorgd uitzien, maar hebt niet altijd de tijd om uw make-up te doen. Het kan wat tijd kosten om dagelijks uw wenkbrauwen mooi in te tekenen of een goede eyeliner te zetten en het vereist ook een zekere handigheid. Daarom heeft uw schoonheidssalon in Nijmegen de oplossing: permanente make-up.

 

Wat is permanente make-up?

Bij permanente make-up wordt door middel van injecties pigment in de huid aangebracht. Deze vervaagt geleidelijk aan en na ongeveer 3 jaar is deze zo licht dat het niet of nauwelijks meer zichtbaar is. De duur van de houdbaarheid heeft onder meer te maken met blootstelling aan UV-straling, daarom wordt gebruik van een crème met een hoge beschermingsfactor aanbevolen. Ook wanneer exfoliërende producten worden gebruikt op de plek van de permanente make-up, kan dit de vervaging versnellen.

 

Permanente make-up

Waarvoor kan permanente make-up worden gebruikt?

Er zijn tal van mogelijkheden met permanente make-up. Niemand is perfect, maar mogelijk stoort u zich aan imperfecties. Permanente make-up kan deze imperfecties corrigeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Wenkbrauwen

Jarenlang elektrisch epileren kan veroorzaken dat wenkbrauwen te smal zijn geworden of er niet meer vol uitzien. Met permanente make-up kunnen uw wenkbrauwen weer een vol aanzien en een mooie vorm krijgen. Dat maakt dat u jonger oogt.

Lippen

Wanneer uw mond niet helemaal symmetrisch is of de lippen zijn te smal, dan kan permanente make-up de vorm van uw mond corrigeren. Ook kunnen uw lippen ingekleurd worden om ze voller te laten lijken. Verder is het plaatsen van een liplijn mogelijk.

Camoufleren van haarverlies

Met de leeftijd wordt uw eens zo volle haardos dunner, u kunt uw hoofdhuid er doorheen zien. Met permanente make-up worden pigmentpuntjes op uw hoofdhuid geplaatst, waardoor de kale plekken minder of niet meer opvallen.

Tijdwinst

Misschien hebt u geen imperfecties, maar wilt u gewoon minder tijd besteden aan de make-up tafel. Het laten zetten van een permanente eyeliner of lipliner en het intekenen van uw wenkbrauwen bespaart u dan dagelijks kostbare tijd.

 

De behandeling

De behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een vervolgbehandeling die 4 tot 8 weken later plaatsvindt. Deze vervolgbehandeling is nodig omdat uw huid op de behandeling reageert en de behandelde opperhuid zal afstoten. Dit maakt dat het effect gedeeltelijk verdwijnt en opnieuw behandeld moet worden.

 

Zijn er ook nadelen aan permanente make-up?

Niet geheel pijnloos

Allereerst is het van belang om te weten dat permanente make-up niet geheel pijnloos is. Om deze reden zal altijd eerst een verdovende crème worden aangebracht.

Geen zon of zonnehemel

Verder mag u tot 4 weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnehemel, dit doet afbreuk aan het resultaat. Een crème met hoge beschermingsfactor wordt ten zeerste aangeraden.

Droog houden

Ook mag de behandelde plek de eerste 4 dagen niet nat worden. U zult daarom voorzichtig moeten zijn met het wassen van uw gezicht. Uw haren kunt u het beste kort voor de behandeling wassen. Doet u dit binnen 4 dagen na de behandeling, dan loopt u het risico dat de plek van de permanente make-up nat wordt, wat het eindresultaat verminderd.

 

Advies

Overweegt u om een permanente make-up behandeling te laten uitvoeren? Vraag uw gespecialiseerde schoonheidssalon in Nijmegen dan om advies.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader