Meubels

Smalle eettafel – je woonruimte bepaalt of het een goed idee is

Hoe groter, des te beter, toch? Waarom verkopen de smallere eettafels dan eigenlijk net zo goed als degenen met een fors en breed tafelblad? Zo’n smalle tafel moet dus goed kunnen uitwerken in je interieur. Toch zijn er wel een paar aandachtspunten die je na moet lopen voordat je een ranke, smalle tafel in huis haalt. Er zijn ontegenzeggelijk voordelen maar ook de nadeeltjes zou je even moeten wikken en wegen. En natuurlijk de trends checken, want er is wellicht net iets nieuws op de markt dat je helemaal om doet gaan en zo snel mogelijk een smalle eettafel doet bestellen.

 

Voordelen van de smalle eettafel

Allereerst de voordelen van een slanke tafel. Die komt goed tot z’n recht als je een langgerekte woonruimte hebt waar hij in moet komen te staan. Een brede eettafel kan in zo’n ruimte als een storend blok overkomen, daar waar een smalle tafel nog voldoende ‘ademruimte’ heeft. Sommige ranke eettafels kun je zelfs in gangachtige kamers goed kwijt. Het gevoel van luchtigheid blijft dan. Een tafel is om aan te zitten en bij een rank model zit je van nature intiem bij elkaar. De breedte is beperkt dus zelfs de gasten die tegenover elkaar zitten, zijn op korte afstand van elkaar. Dat geeft een warme en familiaire ambiance. En het nodigt ook uit tot gesprekken. 

 

Aan de kant voor even wat meer ruimte

Een smalle eettafel is ook een wonder van flexibiliteit. Want stel dat je even wat meer ruimte in de kamer nodig hebt, voor wat dan ook. Dan kun je een smalle tafel gewoon tegen de muur schuiven. 

 

Nadelen van de smalle eettafel

“Elk voordeel hep’ z’n nadeel”. Gevleugelde uitspraak van Nederlands’ meest beroemde voetballer. En dat geldt ook voor de smalle tafel. Haal je die je huis binnen, dan merk je dat het aantal plaatsen ook beperkt is. Niet vanwege de lengte van de tafel, maar vanwege de korte kopse kanten. Daar kun je vaak met enig fatsoen geen gast neerzetten. De gemiddelde persoon dient toch echt wel tachtig centimeter aan tafelruimte te hebben en bij een smal model van zestig centimeter gaat ‘m dat niet worden. De smalte zie je ook terug aan het tafelblad. Aan beide kanten grote eetborden en daartussen dan opscheppannen? Dat wordt wel heel krapjes. En het nadeel dat smalle tafels minder stabiel zijn dan hun brede tegenhangers is wellicht niet altijd waar, maar de kans is er wel degelijk! Het is ook geen gezicht om een smalle tafel in een te grote en vooral vierkante ruimte te zetten. Dan kun je met recht spreken van een tafel die zich wat ‘verloren’ voelt.

 

Time to trend…

Kijk of er bij de nieuwe trends iets voor je bij is. Momenteel is een smalle eettafel, gemaakt van een natuurlijke houtsoort, populair. Eenvoud plus warmte, eigenlijk. Ideaal als je van Scandinavische woonstijlen houdt. Ook in trek zijn ranke rafels met metalen poten en andere ijzeren accenten. Ofwel gemaakt voor industriële stijlen en eigentijdse interieurs. Echt interessant is de trend van de multifunctionele meubels. In het geval van de eettafel kun je dan een exemplaar bemachtigen die uitschuifbaar is. Heel handig als het aantal gasten de verwachting overstijgt.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op dm netwerk. Of bekijk onze ‘alle blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader