Zakelijk

Wat moet je weten over een pompwagen?

Wanneer je werkt voor een bedrijf in een magazijn is de kans zeer groot dat je al wel eens hebt gehoord over een zogenaamde pompwagen of palletwagen. Het is hierbij van belang om er rekening mee te houden dat de maximale hefhoogte van een dergelijk hulpmiddel tussen de 15 en 20 centimeter bedraagt. In bedrijven is het zo dat er vaak van dergelijke hulpmiddelen gebruik wordt gemaakt naast zogenaamde heftrucks. Bovendien is het zo dat ze tevens ingezet kunnen worden in vrachtwagens evenals in distributiecentra. Hou er in de praktijk altijd rekening mee dat het niet mogelijk is om hier gebruik van te maken voor het stapelen van lasten. De maximale hefhoogte waarvan sprake is, is hiervoor immers gewoon veel te beperkt. Zoveel spreekt voor zich. 

 

Wat moet je weten over de werking van een pompwagen? 

Voor een pompwagen geldt dat ze in het bijzonder wordt gebruikt in niet alleen magazijnen en winkels, maar ook in vrachtwagens. Het hulpmiddel maakt het voor medewerkers mogelijk om zware goederen op pallets te vervoeren zonder dat er daarbij rekening dient te worden gehouden met een zware, fysieke belasting. Het merendeel van de pompwagens staan erom bekend uitermate gebruiksvriendelijk te zijn. Bovendien stimuleren ze een ergonomische werkhouding. De werking waar je op kan rekenen bij het inzetten van een palletwagen is afhankelijk van niet alleen het soort pompwagen waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook van het soort pallets waarvan sprake is.

 

Hoe werkt een handpompwagen precies? 

Is het noodzakelijk om bepaalde zware lasten binnen je bedrijf over een korte afstand te verplaatsen? Dan zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van een zogenaamde hand palletwagen daarvoor uitstekend van pas komt. Zoals de naam reeds aangeeft geldt voor een dergelijk exemplaar dat ze met de hand kan worden bediend. Voor deze wagen geldt dat ze is uitgerust met een speciale vork welke onder de pallets kan worden geschoven. Door gebruik te maken van spierkracht is het vervolgens mogelijk om de last op te krikken. Gebruikers beschikken over de mogelijkheid om de palletwagen vervolgens te duwen of te trekken waardoor de last verplaatst kan worden. 

 

Hoe moet het onderhoud worden uitgevoerd? 

Voor een pompwagen geldt dat ze een bijzonder belangrijke rol vertegenwoordigt binnen een veilige werkomgeving. Om de veiligheid van gebruikers te kunnen waarborgen is het zo dat het laten uitvoeren van periodiek onderhoud aan de wagen sterk wordt aanbevolen en eigenlijk is vereist. Ondanks het feit dat voor pompwagens geldt dat ze beschikken over een lange levensduur is het zo dat het mogelijk is dat bepaalde onderdelen na enige tijd niet meer naar behoren zullen functioneren. Omwille van deze reden wordt het ten stelligste aangeraden om elke dag te controleren op mogelijks defecte onderdelen. Ook de vloeistoffen die deel uitmaken van het transportmiddel dienen op regelmatige basis bijgevuld te worden.

Een gedegen onderhoud uitvoeren bij een pompwagen zorgt er in de praktijk voor dat je kan rekenen op heel wat interessante voordelen. Uiteraard brengt een dergelijk onderhoud de nodige kosten met zich mee, maar de levensduur waar je op kan rekenen wordt er wel door geoptimaliseerd.

 

Vond je deze blog interessant? Lees meer op dm netwerk. Of bekijk onze ‘alle blogs‘ pagina voor leuke onderwerpen en artikelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader