Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Wat zijn de stucadoors prijzen

Het uurtarief van een stucadoor

Het uurtarief van een stucadoor

Indien je van plan bent de wanden en/of het plafond van je huis te laten stucen, dan huur je daar normaliter een stucadoor voor in. Het zelfklussen als schilderen en behangen gaat de gemiddelde mens nog redelijk wel af, maar stucen of pleisteren vergt toch wat meer specialistische kennis en vaardigheden. Dat varieert dan van het meest basale werk als het aanbrengen van een schilderklare of behangklare pleisterlaag tot aan het kunstenaarsachtig aanleggen van sierpleister.
Hoe specialistischer verder het stucwerk is, hoe langer de stucadoor er mee bezig zal zijn en dat zal bij het bestuderen van de verschillende aangevraagde offertes van belang zijn. De meest simpele vorm is een prijs per vierkante meter, waarbij nauwkeurig aangegeven is wat er allemaal bij inbegrepen is. Daarbij moet je denken aan de pleister of stuc zelf, de gereedschappen, de werkzaamheden en de aard van het stucwerk, en natuurlijk BTW.
Je kunt ook uitgaan van het uurloon van de stukadoor, hoewel dit door menigeen als minder doorzichtig wordt beschouwd. Je weet immers precies hoeveel vierkante meter er bewerkt moet worden, maar hebt meestal geen idee hoe lang een stucadoor daarmee bezig zal zijn.
Kun je het allemaal nog een beetje volgen?

 

Stucen-Stukadoor24.nl

 

CAO Afbouw 2020-2021

Om te weten te komen wat een stucadoor per uur mag vragen voor zijn werk duiken we als eerste de Collectieve Arbeidsovereenkomst voor de Afbouw in.
In het meest recente staatje zien we een variatie van €15,57 tot aan €23,35 kale uurloon. Verschillen worden veroorzaakt door de functiegroep van de werknemer tot aan het aantal jaren relevante werkervaring.

• Groep 1b: algemeen medewerker
• Groep 2b: opperman stukadoren, opperman plafond en wand
• Groep 3b: stucanetsteller, systeemplafond
• Groep 4B: stukadoor
• Groep 5b: restauratiestukadoor
• Groep 6b: meewerkend voorman stukadoren en afbouw

De indeling in werkervaring varieert van geen tot 4 jaar en meer.

Hiermee is overigens nog niet precies vast te stellen wat een bedrijf voor zijn of haar stukadoors mag vragen, want naast dit kale uurtarief van stukadoor zijn er ook nog allerlei toeslagen op te brengen.

Wat betekent de cao in de praktijk?

We zien dus dat hoe meer ervaring en vaardigheden een stukadoor heeft, hoe duurder hij per uur zal zijn. Het niveau van de stukadoor is dus ook afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Voor het eenvoudige aanbrengen van een grondlaag wordt een algemeen medewerker ingezet, voor het aanbrengen van bijvoorbeeld speciale technieken als tadelact, microcement of –beton, sierpleister of beton ciré zet men een meer ervaren specialist in. Het uurloon van deze laatste stukadoor is natuurlijk een stuk hoger.
Toch zal een klant zich afvragen of er wat duidelijker richtlijnen zijn en eigenlijk zijn die er niet echt specifiek. De meeste bedrijven moeten zich uiteraard aan de cao houden en vragen als uurloon voor een stucadoor tussen de 20 en 45 euro.

Bij het bestuderen en vergelijken van de verschillende offertes is het dus van belang welke vakman voor u aan het werk gaat en wat de verwachte tijdsduur is van de uit te voeren werkzaamheden.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader