HuishoudelijkWonen / Huis en Tuin

3 redenen om een waterontharder te kopen

Nederland: het land van water. De wereldspeler op het gebied van de aan- en afvoer van water. Alle woningen en panden zijn aangesloten op het waternet. En dat is maar goed ook. We hebben het dagelijks nodig voor onze persoonlijke hygiëne en voor huishoudelijke apparaten. Daarnaast drinken we ook volop van het kraanwater. Nederland heeft goed water, maar het is niet 100% kalkvrij. Dit brengt uiteraard gevolgen met zich mee. De waterhardheid verschilt per gemeente en kan zelfs per buurt enorm uiteenlopen. Een waterontharder kopen bij Soft Water Systems zorgt ervoor dat er nooit meer kalkaanslag wordt gevormd in huis. De hardheid kan daarnaast veranderen over de tijd heen. Het is welbekend dat kalk nadelig is voor veel aspecten in ons leven.

Ontkalken

Tegenwoordig hebben we allerlei snufjes in huis die het leven makkelijker maken zoals de wasmachine, de vaatwasser, de waterkoker en de strijkijzer. Al die apparaten maken gebruik van water. Dergelijke apparaten dienen regelmatig ontkalkt te worden. Daar wordt vaak azijn voor gebruikt. Alhoewel azijn zorgt voor een reiniging van bijvoorbeeld een waterkoker, is dit geen ideale oplossing. Zo vergt het tijd en moeite om te doen. Bovendien komen de apparaten in aanmerking met kalk waardoor ze het vroeg of laat begeven. Hierdoor gaan de huishoudelijke apparaten langer mee en hoeven er geen kalk reinigende schoonmaakmiddelen te worden gekocht. Een waterontharder is dus ook goed voor de portemonnee. Een goede waterontharder installeren kan zorgen voor 100% kalkvrij water.

Gezondheid

Douchen met water dat een hoge concentratie aan kalk bevat zorgt voor droog en pluizig haar. Een waterontharder biedt daar de oplossing voor. Zacht water maakt het haar mooier en beter hanteerbaar. Daarnaast is zacht water goed voor een gevoelige huid. Aangezien de hardheid van water verschilt per locatie is het vast wel opgevallen hoe veel het drinkwater verschilt per gebied. Kalk is super slecht voor de gezondheid. Een waterontharder in huis zorgt dus voor aangenaam zacht drinkwater.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader