Auto's, Motoren & Banden

Op welke manieren kan ik mijn bestelauto verzekeren?

Heb je recent een bestelauto gekocht? Verzeker deze dan eerst alvorens je er de weg mee opgaat. In Nederland moet je jouw bestelwagen namelijk verzekeren als je ermee op de openbare weg wilt rijden. Voor wat betreft het verzekeren van een bestelauto heb je vandaag de dag verschillende opties. Weet je niet wat er allemaal mogelijk is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk op welke manieren je jouw bestelauto kunt verzekeren.

1. Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is de minimale verzekering die je voor jouw bestelbus af moet sluiten. Sluit je deze verzekering af? Dan wordt uitsluitend schade die je aanricht aan derden vergoed. Schade aan jouw eigen voertuig wordt in dat geval niet gedekt. Omdat alleen schade aan derden vergoed wordt, valt de premie relatief laag uit. De WA-verzekering is dan ook de goedkoopste bestelbusverzekering die je af kunt sluiten.

2. WA + beperkt casco

Vind je het wat magertjes om jouw bestelbus uitsluitend te verzekeren voor schade die je ermee veroorzaakt aan derden? Dan is WA + beperkt casco misschien meer iets voor jou. Als je voor deze verzekering kiest, wordt bepaalde schade aan jouw bestelbus namelijk ook verzekerd. Met WA + beperkt casco verzeker jij jouw bestelauto voor schade door:

– Brand, explosie en kortsluiting;
– Diefstal, inbraak en joyriding;
– Ruitbreuk en ruitbeschadiging;
– Aanrijding met vogels of dieren;
– Storm, hagel en overstroming.

3. WA + volledig casco

WA + beperkt casco dekt weliswaar schade aan jouw bestelauto, maar lang niet alle schade valt binnen deze verzekering. Wil jij jouw bestelwagen zo goed mogelijk verzekeren? Kies dan voor WA + volledig casco. Deze verzekering staat bij de meeste mensen ook wel bekend als allriskverzekering. Dit is direct ook de meest uitgebreide verzekering voor jouw bestelwagen.

Een groot verschil met WA en WA + beperkt casco is dat WA + volledig casco ook schade vergoedt aan jouw voertuig die ontstaan is door een ongeval. Het maakt in dat geval niet uit of je zelf de aanstichter bent of dat iemand anders de aanrijding veroorzaakte. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade door slippen en schade door te water rijden. Vandalisme en andere van buiten komende onheilen vallen eveneens binnen de dekking van deze uitgebreide koeriersverzekering.

Kijk ook naar aanvullende verzekeringen
Als je een bestelauto hebt, moet je één van de bovenstaande verzekeringen afsluiten. Daarnaast kun je het voertuig aanvullend verzekeren. De schadeverzekering voor inzittenden is hier een voorbeeld van. Deze verzekering vergoedt schade die bestuurder en eventueel andere inzittenden leiden als gevolg van een ongeval. Hierbij kun je denken aan letselschade, maar ook aan schade aan spullen in de auto. Verder kun jij je aanvullend verzekeren voor motorrijtuigenrechtsbijstand en pechhulp. Je kunt ook nog een eigen vervoerverzekering afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader