Fietsen

3 redenen om een elektrische fiets te kopen

Tegenwoordig worden er steeds meer elektrische fietsen verkocht. Sterker nog, meer dan een kwart van de verkochte fietsen in Nederland zijn elektrisch. Dat is ook eigenlijk niet zo vreemd, want elektrische fietsen beschikken over enorm veel voordelen. Bovendien lijkt het aanbod met de dag toe te nemen en wordt de techniek ook steeds beter en beter. Hierdoor is het geen wonder dat veel mensen nu écht overstag gaan en voor een elektrische fiets kiezen. Ben jij van plan om binnenkort een fietsenwinkel in de buurt op te zoeken en dé perfecte e-bike uit te kiezen? Of ben je nog niet geheel overtuigd? Hier zijn 3 redenen om je aankoop door te zetten.

1. Het is veel beter voor het milieu

Nu zijn er altijd critici die beweren dat je alsnog elektriciteit nodig hebt, maar feit blijft dat een elektrische fiets veel beter voor het milieu is dan het rijden van een auto. De CO2-uitstoot van een gewone auto is gemiddeld zo’n veertig keer hoger dan bij een elektrische fiets. Wanneer meer mensen hun auto zouden inruilen voor een elektrische fiets, zou dat dan ook voor een veel schonere lucht zorgen. Als jij je steentje wilt bijdragen aan het milieu is dit dan ook een prima oplossing.

2. Ter vervanging van de auto

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een e-bike om hun auto te vervangen. Hoewel je bij een fietsenwinkel ebike al snel ziet dat de prijzen stukken hoger liggen dan bij traditionele fietsen, staat hier ook tegenover dat de auto daardoor weg kan. Bovendien betaal je enkel een hoge aanschafprijs, maar ben je vervolgens klaar om jarenlang te genieten van jouw fiets. Op het elektriciteitsverbruik na zijn er verder dan ook geen extra kosten. Hierdoor ben je op de lange termijn véél goedkoper uit dan wanneer je een auto zou rijden.
Grootste voordeel van een e-bike is dat het lange afstanden fietsen een stuk gemakkelijker maakt. Je stapt op de fiets, bepaalt zelf hoeveel trapondersteuning je krijgt en je bent binnen een mum van tijd op je werk of andere plaats van bestemming. Hierdoor is een auto nauwelijks nog nodig. Bovendien beweeg je nog altijd meer dan dat je in een auto zit, waardoor je calorieën verbrandt en fit blijft.

3. Weinig belasting voor spieren en gewrichten

Een nadeel van fietsen is dat het voor veel belasting van de spieren en gewrichten zorgt. Hierdoor kan je met fysieke ongemakken te kampen krijgt. Met een elektrische fiets is dit probleem gelukkig verleden tijd. Dankzij de goede trapondersteuning worden deze veel minder belast. Sterker nog, een e-bike kan zelfs helpen om spieren en gewrichten soepel te houden. Hierdoor is het ook een prima alternatief voor senioren die moeite hebben met een gewone fiets.
Op zoek naar de perfecte e-bike? Wees je er dan van bewust dat er heel veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Daarom is het goed om de ebike testresultaten te controleren. Zo kun je eenvoudig ontdekken of de e-bike geschikt is. Welke e-bike voor jou het meest geschikt is, hangt van heel veel verschillende factoren af. Zet daarom altijd eerst je wensen op een rijtje, alvorens je de testresultaten checkt. Zo ontdek je gemakkelijker welke e-bike de beste keuze is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader