Fietsen

Fiets in termijnen betalen

In Nederland kan je niet zonder een fiets. Het hoort nu eenmaal bij de cultuur. Er zijn meer fietsen dan mensen in Nederland, namelijk zo rond de 23 miljoen. Wil je een nieuwe fiets gaan kopen, dan wil je goed beslagen ten ijs komen, voordat je de keuze maakt. Een fiets is nu eenmaal toch een behoorlijke aanschaf. Gelukkig zijn er bedrijven waar je de fiets in termijnen kan betalen. Een andere mogelijkheid die sommige fietsenhandelaren bieden is achteraf betalen via AfterPay.

Welke fiets is geschikt voor mij?

Tja, en dan is het moment daar dat je oude fiets het toch eindelijk heeft begeven na vele trouwe jaren dienst. Of misschien heb je geen fiets en wil je er een gaan kopen. Dan valt er veel te kiezen en dat kan lastig zijn. Had je vroeger alleen de damesfiets of herenfiets en dan misschien nog een omafiets, dan hield het daar wel op. Tegenwoordig heb je stadsfietsen, toerfietsen, transportfietsen, omafietsen moederfietsen, vouwfietsen…. En dan hebben we het nog niet over de elektrische fietsen gehad. Ga daarom voor jezelf na waar je de fiets het meeste voor zult gaan gebruiken.

Fiets

Fiets je meestal in de stad, dan is de stadsfiets een goede fiets voor jou. Je kunt dan gaan voor de meest voordelige basis stadsfiets, een degelijke fiets met een terugtraprem en zonder versnellingen. Wil je toch iets meer luxe en fiets je soms langere ritten, dan zijn er ook stadsfietsen die wel versnellingen hebben en schrijfremmen in plaats van de terugtraprem. Deze stadsfietsen zijn uiteraard wel duurder dan het basismodel. Kies je een duurdere, dan is het misschien een optie om de fiets in termijnen te betalen.

Zul je de fiets meer gebruiken voor langere afstanden, dan is een toerfiets meer geschikt. Deze heeft een sportievere zit, wat prettig is bij lange ritten, maar deze heeft ook meer versnellingen. Ben je iemand die wat meer mee wil nemen op zo’n tocht, bijvoorbeeld alle ingrediënten voor een gezellige lunch onderweg, dan is de transportfiets misschien iets voor jou. Deze heeft behalve de bagagedrager aan de achterkant, er ook een boven het voorwiel. Hier kun je een krat of mand op monteren, zodat je veel kan meenemen op een gemakkelijke manier. De transportfiets is overigens ook heel handig in de stad voor de boodschappen. Zo hoef je niet je tassen aan het stuur te hangen. Dat maakt een transportfiets ook veiliger bij het boodschappen doen.

Wanneer je als moeder vaak onderweg bent met je kindje, dan is een moederfiets jouw fiets. Deze heeft een comfortabele lage instap. Ook is er bij dit model meer ruimte tussen stuur en zadel voor het monteren van een stoeltje. En een moederfiets heeft een dubbele standaard, zodat je de fiets niet hoeft vast te houden wanneer je je kindje in het stoeltje zet. Er zijn ook moederfietsen die, net als een transportfiets, aan de voorkant een extra bagagerek hebben. Dus kun je met zo’n fiets gemakkelijk de boodschappen en je kindje meenemen.

Dit is slechts summiere informatie over enkele modellen fietsen. Online fietshandelaren verstrekken over het algemeen uitgebreide informatie over het assortiment dat men verkoopt, dus het is een goed idee om daar je kennis te verrijken en zo een goede keuze te maken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader