Fietsen

Fietsen kopen die een goede fietsenmerk hebben

De fiets in Nederland

In ons land wordt heel veel gefietst. Wij gebruiken de fiets overal voor: woon- en werkverkeer, boodschappen , vrije tijd, etc.. De Nederlanders hebben samen dan ook bijna 23 miljoen fietsen en ieder jaar worden er ruim een miljoen nieuwe fietsen verkocht. Voor die nieuwe fiets geven we gemiddeld € 1323 uit. Er vindt overigens een verschuiving plaats van de gewone fiets naar de elektrische fiets. Maakte de e-bike in 2007 nog maar 6% van het aantal nieuw verkochte fiets uit, in 2019 was dat al 42%.

Nederlandse fietsmerken

Een fiets kopen? Goed plan! Gezien bovengenoemde fietstraditie zal het je niet verbazen dat er verschillende fietsmerken van eigen bodem bestaan. De Nederlandse fietsfabrikanten produceren samen ruim 1,2 miljoen fietsen. De meeste Nederlanders kennen de van oudsher bekende merken, zoals Gazelle, Batavus, Sparta en Cortina. Maar er zijn ook jongere merken, zoals de Spirit fiets. Dit bedrijf heeft als doel om kwaliteitsfietsen te bieden voor een scherpe prijs en biedt veel verschillende modellen.

Waar moet je op letten als je een fiets gaat kopen?

Uiteraard is je budget de leidraad. Wil je een goede maar niet al te dure fiets, dan zou je naar het assortiment van het bovengenoemde merk Spirit fietsen kunnen kijken.
Vervolgens is de vraag: wat wil je met de fiets gaan doen?

• Je bent een recreatieve en sportieve fietser die lange afstanden wil afleggen: voor jou is de toerfiets geschikt. Deze heeft een sportieve houding en is comfortabel voor lange afstanden. Hij heeft veel versnellingen, wat sportief rijden mogelijk maakt.

Voor deze fiets moet je wel de mogelijkheid hebben om hem binnen te kunnen stallen.
• De stadsfietser: als je alleen in de stad rijdt, dan is een robuuste stadsfiets geschikt. Deze heeft geen versnellingen en een terugtraprem. Wil je toch iets meer luxe, bijvoorbeeld versnellingen en schijfremmen, dan kun je een luxere stadsfiets kiezen. Er zijn modellen die voor de stad geschikt zijn, maar ook voor lange ritten. Zo’n luxere toerfiets is uiteraard ook duurder.

• Je bent een jonge moeder en fietst overal met één of twee kinderen naartoe: dan is een moederfiets geschikt. Dit is een degelijke damesfiets die een lagere instap heeft en waarbij veel ruimte tussen stuur en zadel is om een kinderstoeltje te monteren. De moederfiets heeft een dubbele standaard. Dat komt van pas wanneer je je kindje in de stoel moet zetten, want dan hoef je de fiets niet tegen te houden. Meestal heeft de mamafiets ook een langere bagagedrager, zodat je daar ook een stoeltje op kan zetten. Het eerder genoemde merk Spirit heeft degelijke moederfietsen in leuke moderne kleuren.

• Heb je vaak veel mee te nemen: kijk dan naar een transportfiets. Deze fiets heeft zowel voor als achter een bagagedrager. Wanneer je er een mand of krat op monteert, kan je lekker veel meenemen. Een dergelijke fiets is ook handig voor schoolgaande jeugd, op deze fiets zijn zware boekentasssen gemakkelijk te vervoeren.

Fietsen kopen

Elektrische fiets

Van alle modellen zijn elektrische uitvoeringen verkrijgbaar. Zoek je een scherp geprijsde elektrische fiets? Dan is Spirit een goed merk voor jou, hun assortiment elektrische fietsen is namelijk zeer uitgebreid.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader