Zakelijk

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist zorgt ervoor dat websites bezocht worden door relevante bezoekers door middel van organische zoekresultaten. Een goede SEO specialist zorgt ervoor dat een website hoog eindigt in de zoekresultaten wanneer mensen op een bepaald zoekwoord zoeken. SEO staat dan ook voor “Search Engine Optimization”, of zoekmachineoptimalisatie.

Zoekmachines

Een SEO specialist heeft dus verstand van zoekmachines. Zoekmachines maken gebruik van algoritmes die ervoor zorgen dat bepaalde webpagina’s hoger in de zoekresultaten terecht komen dan anderen. Hoe hoger een webpagina in de zoekresultaten, hoe beter een webpagina presteert en hoe meer mensen op de website klikken. Dit zorgt voor die website vaak voor meer omzet, omdat de pagina meer relevante bezoekers trekt. Wel gaat het in dit geval om zogenaamde “organische” zoekresultaten, en dus niet om de pagina’s die bovenaan staan doordat ze de zoekmachines flink geld betalen.

SEO specialist

Een SEO specialist zorgt er op verschillende manieren voor dat een webpagina hoog in de zoekresultaten eindigt bij een bepaalde zoekopdracht. Dit doet de SEO specialist doorgaans op 3 manieren: door de autoriteit van de pagina te verbeteren, de content op de pagina te verfijnen of door de techniek achter de webpagina te verbeteren. Zo past een SEO specialist de content van een pagina aan door teksten te verwerken die bepaalde zoekwoorden bevatten. Zo herkent de zoekmachine dat de website een bepaald zoekwoord betreft, waardoor deze pagina hoger in de zoekresultaten eindigt. Echter is dit zeker niet het enige wat een SEO specialist aanpakt; de algoritmes van zoekmachines zijn vrij complex, waardoor er altijd wel dingen aangepast kunnen worden om de positie van jouw webpagina te verbeteren.

Waar werkt een SEO specialist?

SEO specialisten kunnen eigenlijk in ieder bedrijf met een webpagina ingezet worden. Ieder bedrijf wat online te vinden is, heeft er baat bij dat hun website zo goed mogelijk presteert in zoekmachines. Hoe hoger de website in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer bezoekers jouw website bekijken! Daarom kan een SEO specialist zeker een goede aanvulling zijn op jouw marketing team. Tevens zou je ook een zzp SEO specialist in de arm kunnen nemen. Zo helpt de SEO specialist jou tijdelijk om de webpagina naar een hoger niveau te tillen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader